ALGÚ QUE ENS HO DIGUI: Basta…

… ya de tratarnos como si fuéramos tontos.

Per Biel Coramet.

No sé com dir-ho… Sembla que determinades afirmacions siguin més certes quan algú ens les demostra, les investiga o les redescobreix, malgrat tothom les tengui per vertaderes i les sàpiga des de fa temps. Per exemple, tothom sap que la “informació és poder”, però no ens ho creim fins que un nobel d’economia, Joseph Stigliz, ens recorda que qui controla la informació fiable domina l’economia. És important aquest afegitó de fiable, certament… però ja s’intuïa.

La cúspide que governa l’Estat Espanyol en sap de teoria econòmica i els seus conceptes, i és clar, de control de la informació, fiable. Malgrat es tracti d’un concepte essencialment econòmic, l’aprofiten per a mantenir-nos en la indigència cultural. Recordau quan l’ecologista Rajoy, un demòcrata de tota la vida, va intentar instruir el poble amb els famosos “hilillos de plastilina”? Un visionari, aquest Rajoy. Segur que sí que ho recordau… Controlava la informació de forma asimètrica, no?

Idò sí, l’Ecologista Rajoy, capitost principal, ens vol mantenir en l’ingènere humà, és evident. Queda ben constatat ara amb el cas Bárcenas. Per mor d’aquests nous hilillos d’economia de la bona i de control de la informació més que fiable, surten a la palestra capitosts i més capitosts benèvols enviats per en Rajoy que ens volen instruir i ensabonar a la vegada. Es pensen que som curts de gambals i ens volen fer creure que la Mare de Déu nom Bet.

No sé com dir-ho… Sabem que ens enganyen, però ens fa falta que algú ens asseguri que la informació és esbiaixada. Que no són fiables totes aquestes contarelles. Ens fa falta que algú amb autoritat ens obri els ulls. Algú que ens digui: Basta ya de tratarnos como si fuéramos tontos.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s