Adéu IB3, benvinguda Ona Mediterrània.

Per Biel Coramet.

6-Junio-2012-LibertadDeExpresion

Em confés fidel seguidor de Catalunya Ràdio des que en Cuni feia “El matí de Catalunya Ràdio” i en Mikimoto “Pasta Gansa”. Des d’aleshores he estat fidel a la ràdio nacional de Catalunya. Del tot no, en els recorreguts amb cotxe també m’han seduït diversos programes de Ràdio 3, el darrer va ser el defenestrat “Carne Cruda”.

L’aparició d’IB3 me va suposar una motivació extra per a escoltar la ràdio i a la vegada una certa por d’abandonar programes i professionals referents per a mi. I certament, vaig realitzar una deriva lenta, pensada i molt triada cap a alguns programes d’IB3. He de dir que en un moment determinat alguns d’ells me varen arribar a seduir i me varen provocar tensions internes d’elecció, i d’anades i tornades a través del dial entre Catalunya Ràdio, Radio 3 i IB3.

Me vaig trobar amb programes dignes, realitzats amb pocs mitjans per professionals seriosos i rigorosos, com han estat El Crepuscle Encén Estels (que durant un bon temps em pensava que es deia El Crepuscle amb Cent Estels) i Tassa i Mitja. Però des de fa dues temporades el meu interès per IB3 ha anat minvant progressivament. Igualment que l’interès del govern de garantir una radio pública de qualitat, ètica, independent i plural.

Crec que la qualitat d’IB3 ha empitjorat i ha arribat un moment que l’escolt per veure què punyetes diran algunes persones que no m’interessen gens com a professionals. I ara que els programes que m’interessaven desapareixen: a fer punyetes, per no dir a FER PUTES!

La política audiovisual del PP segueix la mateixa línia de retallades i d’empobriment cultural que patim en altres sectors. Ah! i de privatitzacions… que no vull ni pensar que seran per tornar favors a amics i amiguets. Varen començar amb Ona i [M], han seguit amb IB3, … No ens en queda altra que mantenir l’esperança amb nous projectes que supliran aquest buit deixat, perquè l’espai existeix. Tanta sort que apareixerà Ona Mediterrània. L’esper amb interès i expectatives positives.

He escrit part d’aquest post escoltant enrabiat i trist el darrer programa d’El Crepuscle Encén Estels.

La imatge és d’Eric Drooker. L’he obtinguda d’aquí.
Advertisements

4 pensaments sobre “Adéu IB3, benvinguda Ona Mediterrània.

  1. Biel, pots seguir escoltant “Carne cruda”. Ara emeten a través de la SER amb la mateixa línea que abans i les mateixes ganes de donar canya. Estic totalment d’acord amb el teu article i esperem que “Ona mediterrània” aculli programes de qualitat, independents i amb veu pròpia i ompli l buit deixat per IB3.

  2. IB3 ja fa temps que la vaig deixar de posar. Això sí, si vols entretenir-te una estona i creure que vius en un món diferent del que vius, on les coses no estan tan malament, posa les notícies! Està bé que se mogui oferta als mitjans en català i més a la nostra terra, que amb aquest govern…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s