50.000 + 1, en Jaume Bonet també hi era.

Per Biel Coramet.
Crec que mai havia estat tant content de no trobar les persones amb qui havia quedat. Quedam a les 18h a davant el kentucky, va bé? D’acord! Vaig arribar puntual, però uns minuts després vaig comprendre que no seria fàcil. Un sinever, perdut com jo entre la multitud, em comentava que arribava tard i que havia quedat amb els seus a davant el kentucky. Jo li vaig dir que just a la cantonada havia vist una tropa de sinevers… És clar, tothom havia quedat allà mateix, a davant el kentucky. Què hi farem! Allà, érem jo i 49.999 persones, per a ser exactes. He de dir que no em va molestar gens, gens ni mica, trobar a deshora, uns minuts de rellotge més tard, qui cercava.

Ja m’havia fet la idea de partir a caminar cap al Consolat de Mar amb els 49.999 del meu costat (allà hi érem tots, en José Ramon Bauzá també hi era, ho sé, encara que fos mirant entre els barrerons d’una persiana). La veritat és que feia estona que no me sentia tant acompanyat esperant per Ciutat. 50.000 persones alenant al mateix ritme, aplaudint un jove atrevit que finalment va aconseguir que en Jaume I onejàs una bandera, esperant prendre un camí en el mateix sentit de la marxa, amb un batec de cor comú, ah, i en CATALÀ, cosa rara a Palma.

Idò sí, partírem cada un amb la seva anècdota per contar: que si només hi havia tres vagons en el tren i la gent havia de quedar a l’andana, que si hi havia gent que partia de la plaça d’Espanya i nosaltres ja érem al Born, que si en Bauzá ens hauria d’escoltar, … A les escales que pugen cap a la Plaça Major hi havia una pancarta de suport a Jaume Bonet. Perdonau el descompte: érem 50.000 + 1. No té perdó oblidar en Jaume. Mare meva! Això se’n diu patir per la llengua. Avui en el cotxe sentia en Maties Vallès que deia que alguna cosa greu deu estar passant quan hi ha gent disposada a fer una vaga de fam per la llengua. Avui també s’hi ha sumat Tomeu Amengual. És fort això d’aquest jubilats…

I dic que és fort perquè s’hi juguen la vida. Des de fa temps pens que un suïcidi pot ser sigui l’acte de valentia més important que pot dur a terme una persona. Al mateix temps, també pot ser sigui l’acte més covard. És l’acte de valentia més important perquè se’ls ha de tenir molt ben posats per a decidir quan i com es vol morir. I és el més covard perquè un no s’atreveix a afrontar la vida tal com li ve. Idò una vaga de fam és com un suïcidi a terminis, cada dia ets un poc més mort. La diferència amb un suïcidi és que no hi veig covardia per enlloc.

Aquest post va dedicat a Jaume Bonet.

Advertisements

6 pensaments sobre “50.000 + 1, en Jaume Bonet també hi era.

  1. Tens tota la raó. Ahir va ser un dia molt emocionant. Em va agradar molt formar part dels que érem al carrer, manifestant l’estima que tenim a la nostra llengua. Llàstima que el PP sigui sord i cec i així, mentre ens encalenteixen amb temes com aquest, no es preocupen d’arreglar tots els altres, que per a això els votaren qui els va votar. Enhorabona a en Jaume Bonet pel seu acte i coratge a en Tomeu Amengual, que l’ha substituït.

  2. Va ser un dia d’autoafirmació col·lectiva, de sentir-nos acompanyats, de gaudir de la companyia de persones que pensam que el català té l’obligació de viure, de conviure i de sobreviure. Per a mi va ser una alenada d’aire fresc, quasi irreal. Ja m’agradaria que la realitat no tornàs, però cada dematí és un nou dia per a detestar la societat que no volem, la societat que fa que hi hagi persones que hagin de fer una vaga de fam perquè això no rutlla!.

    1. Tot un èxit la manifestació! 50.000 persones són una burrada però moltes més són aquelles que no hi varen poder ser però que també lluiten per conservar la nostra llengua! Una besada família.

  3. Preciós homenatge a un home que ha fet molt per la nostra llengua, que ha demostrat que l’estima i que cal fer un esforç per aconseguir el que es vol. No hem de badar!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s