Mentre els joves reclamen millores en educació els policies reparteixen lliçons d’història.

Per Biel Coramet.Si la història és un procés en espiral ara som a la volta que passa per damunt de les corregudes davant dels “grisos”. No tenc coratge de definir “història”, m’imagín que hi ha múltiples definicions, algunes d’elles vàlides. Jo suposava que, al marge de les definicions acadèmiques, es podria acceptar que parlam d’història quan un procés ha clos i podem parlar d’ell amb perspectiva. És evident que NO. El tema de la perspectiva sí que el mantenc, ara, el tema del tancament NO, de cap de les maneres. Ho hem vist aquests dies per València: els joves reclamant millores en educació i els policies repartint lliçons d’història.

Un artista ha furgat per la vida quotidiana de l’Estat Espanyol. Com deia, ha furgat per la cuina de la caverna i ens ha recordat que Franco roman conservat entre nosaltres. S’ha atrevit a mostrar les intimitats de la llar. Ha obert la gelera i tots hem vist de què es nodreix la caverna. Pobre caverna que només veu les ombres… Ha gosat fer pública la intimitat de la cuina. Sabem que no són carronyaires, que conserven la peça sencera. Que és a la llar de la caverna, a la cuina, on perviuen gèlids els fantasmes del passat. Sí, Franco encara viu entre nosaltres. Un gran humanista, Franco.

No tenc ni idea si per Alemanya conserven també l’humanista i filantrop Adolf Hitler dins la gelera, o sigui, si tenen una fundació Adolf Hitler, si tenen simbologia nazi espargida per carrers, places i edificis. No ho sé, però no m’hi sentiria còmode passejant entre esvàstiques i etcèteres nazis cridant-me apologies vergonyoses d’un temps no molt llunyà. Aquí, a qualsevol carrer dels nostres carrers, convivim amb simbologies franquistes i gosam caminar tranquil·lament amb la boca closa, els ulls tapats i les mans a les orelles.

Mentre… la policia imparteix lliçons d’història. Obri la porta de la gelera i surt l’esperit de Franco com una fragància que impregna les cervelleres dels policies que ensagnen els carrers i les places, i els pobles, i les viles de l’educació. Això de “la letra con sangre entra” encara val. I els joves aprendran lliçons d’història amb un role playing, com una reproducció fidedigna de les porres franquistes tupant joves a tort i a dret. I si per mala sort algun d’aquests destralers agafa un llibre, ai de noltros! Un llibre pot ser una arma i una arma pot ser un llibre mortífer. Però no tenen vergonya! Ho vull dir cridant: NO TENEN VERGONYA. PORCS! Són els simis que comencen a governar l’ingènere humà. Pobre ingènere humà… Mentre, a les places els policies seguiran impartint classes d’història… Els joves volen campar lliures, amb algun contingut a les mans que reflexioni sobre l’estupidesa de l’ingènere humà.

He agafat la imatge d’aquí.
Advertisements

2 pensaments sobre “Mentre els joves reclamen millores en educació els policies reparteixen lliçons d’història.

  1. El que està passant a València és lamentable. Els policies s’estan cobrint de glòria (to irònic). Encara me costa oblidar les pallisses que van repartir els mossos a Plaça Catalunya als del 15M i ara això a València. Han sortit imatges que estan posant els pèls de punta a qualsevol. És indignant i ja va sent hora de que la gent desperti, que això serveixi per fer-nos veure com està el panorama i que no pot ser. Que les coses, moltes, haurien de començar a canviar perquè la situació que tenim ara mateix i la que mos espera és molt fotuda…

    1. Gràcies Caterina per deixar un comentari. M’alegra descobrir una nova lectora. GRÀCIES.

      Tens tota la raó del món. La policia és a qui, en teoria, li hem atorgat el monopoli de la violència perquè en faci un bon ús. Però la violència és maligna, és mala d’administrar i en aquest cas ha estat, com tu dius, lamentable i indignant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s