sotmesos

Per Biel Coramet.El senyor li va clavar un clau al clatell amb la pantalla del mòbil. Encara utilitzava un mòbil antic, fort com una massa. El clau era d’última generació, tenia connexió usb. Després hi va connectar el ratolí de l’ordinador. Ja podia disposar del Treballador Tomeu a conveniència, el tenia a les seves ordres tot el temps que romania a la feina. Cal dir que era un mica incòmode per a tots dos, el cable del ratolí no donava per a molt. Dies més tard, per a la seva conveniència, no per a una millora de la qualitat laboral del Treballador Tomeu, va substituir el ratolí per un d’inahalàmbric. Així no depenia tant de la proximitat física amb el Treballador Tomeu. Dies més tard, un conegut li va recomanar la substitució del ratolí per una connexió mòbil: “ja veuràs com tendràs més autonomia. El podràs programar des de casa! Ni farà falta que et desplacis, podràs fer la teva vida, còmodament”.

El Treballador Tomeu treballa amb un sou digne, controlat a distàcia, manejat. El Treballador Tomeu és eficaç. Fa tot allò que se li encomana. El treballador Tomeu de vegades pensa. El darrer dia abans de caure per la finestra va escriure unes paraules al tauló d’anuncis. Eren unes paraules que havia sentit per la ràdio i havia retingut: Y no olvides que el torturador es un funcionario, que el dictador es un funcionario. Burocratas armados que pierden su empleo si no cumplen con eficiencia su tarea. Eso y nada más que eso. No son monstruos extraordinarios, no vamos a darles esa grandeza.

Abans de llançar-se, o de caure, el Treballador Tomeu va cridar repetidament, enèrgicament: el punt de vista és molt, molt important!, el punt de vista és molt, molt important!…

La imatge és una fotografia titulada “La pose del clavo sometido”. L’he agafada d’aquí.
Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s