Discurs de l’obliqüitat, algú que pensi diferent.

Per Biel Coramet.

Ara els candidats són candidats alats, amb autonomia de desplaçament per a pronunciar molts i molts discursos en un dia. Un candidat és una entelèquia. És la projecció d’una suma: assessors d’imatge, assessors econòmics, assessors i assessors, … més el partit, més els interessos, més les estadístiques. O és un avatar, de vegades. Així, presenciam discursos paral·lels i discursos simètrics: pensa com tothom i guanyaràs!

Necessit cercar un candidat que faci el discurs de l’obliqüitat, algú que pensi diferent. És que el primers dies de campanya els missatges no tenen contingut. Són tan eteris, tan obvis, tan escadussers que fan ganes de tancar la paradeta. Vegi’s la similitud del missatge pel que fa a ocupació:

… se compromete a gobernar con valentía, prudencia, rigor, diálogo y a luchar contra el drama real que es la crisis y el paro“

El empleo tiene que ser punto de partida y punto de llegada; motor del crecimiento y efecto del crecimiento”

El empleo es motor de la economía, pilar del bienestar y clave de la igualdad”

El empleo lo crean las empresas. Necesitamos más empresarios, más emprendedores”.

Si algú és capaç de destriar quines frases son del PPSOE i quines són del PPSOE mereix un premi. Són extractes dels discursos dels candidats que el PPSOE ofereix a la ciutadania en els seus llocs WEB. I és que a l’hora de predicar recepten 3i + D (innovació, internacionalització, investigació + desenvolupament), però cap pren la medicina. La seva aposta 3i + D és molt particular. Per una banda, els candidats, sortits de l’última fornada del partit, i de l’altra, els actius que fan campanya amb ells, Aznar i González. O sigui, ens acostam a l’excel·lència.

Els col·laboradors s’han dividit per zones i cada un es transforma en embaixador-catering per uns moments. El candidat es desplaça ràpidament d’espectacle en espectacle, de funció en funció, de discurs en discurs amb el seu maletí ple de promeses i vaguetats en 3D. L’equip de col·laboradors espera el candidat amb tots els detalls cuidats al mil·límetre. Rep el candidat. Posen marxa la sintonia. Esclata la bogeria. Hola a tothom. El candidat obri el maletí ple de promeses i vaguetats en 3D. Adéu, adéu, sort i que guanyem! L’espiral continua fins a la sacietat.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s