Rondalla d’en Pere Gri, Jamón Jamón i MON-JAMON-JA (II).

Per Biel Coramet.
… anterior, part I

Sor Jamonjamon era una dona viatjada, però era la primera vegada que volava amb el palíndrom volador. M’encanta aquesta companyia perquè compleix de ple les expectatives del seu nom, palíndrom quasi perfecte: “Rían ayr”. En canvi, per en Pere era la seva companyia de confiança i només embarcava un cuixot amb el peu articulat que, plegat, tenia les mides exactes per a col·locar-lo en el compartiment d’equipatges. Sorjamonjamon, adevertida per en Pere, va buidar la maleta i es va sobrevestir amb quatre capes de roba, amb aquella calor d’agost! Ja se sap que embarcar una maleta de més va car a “Rían ayr” i Sor Jamonjamon va fer de tot per no haver d’afegir ni un cèntim.

Amb la companyia de baix cost Sor Jamonjamon va aprendre a viatjar amb allò que és imprescindible. En Pere va passar la prova de capacitat sense cap problema, va doblegar la pota del jamon i va esperar Sor Jamonjamon per entrar dins l’avió. L’hostessa li va demanar molt amablement a Sor Jamonjamon:

– Per favor introduzca la maleta en este molde.
– No caldrà, he comprat expressament la maleta per viatjar amb “Rían ayr”…
– Per favor … todo el mundo tiene que pasar la prueba de capacidad.

Sor Jamonjamon va empényer, estrényer, pitjar, girar, regirar, colpejar, … la maleta, però la maleta no passava dins el motlle. Es va arregussar l’hàbit, va començar a pitjar amb el genoll…

– Ui ui, ésta no sé no sé?, va exclamar l’hostessa.

Sor Jamonjamon es va començar a posar nerviosa, es va estirar l’hàbit i es va seure damunt la maleta i va començar a pegar botets.

– Déjelo señora! Debe haber cogido aire. Déjelo! Seguro que cabe, puede pasar, gracias.

Mare de Déu senyor, va exclamar en Pere Gri …

Sor Jamonjamon regalimava de suor. Va posar la maleta en el portaequipatges i la porta no tancava. No havia calculat la llargària del peu de la maleta. La va posar al revés, de costat, espitjant, la va canviar per la maleta de devora, i res! La jaqueta, més l’abric, més els nervis, més la porta que no tancava, Sor Jamonjamon brollava. En Pere es va aixecar. Amb força i com va poder va doblegar el peu de la maleta i la porta finalment va cedir. Sor Jamonjamon va resar tres avemaries i un credo …

Continua …

Advertisements

2 pensaments sobre “Rondalla d’en Pere Gri, Jamón Jamón i MON-JAMON-JA (II).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s