Lo Muc de Reig em fa comprar 4.50 euros de cupons de la ONCE.

Per Biel Coramet.
Ara entenc això de la passió i de la veneració que professen moltes persones a deïtats, imatges, objectes, creences, etc. He après a creure a través d’una manifestació, un senyal, que no pot ser explicat per la raó ni per la ciència. He tengut una revelació que ha estat local, des de Sineu, però global, via Facebook.

Fins avui no havia cregut amb les aparicions marianes, ni marcianes, ni induïdes per substàncies diverses, per infusions, o per insolacions. Tampoc sabia que anar a berenar els dimecres a Sineu era una peregrinació, ni tampoc que Can Castell era certament Temple de divinitats profanes, ni que totes les vivències d’un dimecres podien ser senyals.

Idò sí! Anar a berenar a Sineu és una devoció més gran i més sincera que qualsevol manifestació espiritual que conec. Berenar a Sineu és també qüestió de fe, indiscutiblement. Frit és frit, i frit és bo, encara que s’accepten succedanis, fins i tot succedanis abstemis. Després de berenar és cita obligada Can Castell -només per a pelegrins, ara ho sé-. Aquest bar és una confluència perquè és un resum de la fauna del Pla de Mallorca. Des d’en Coves que ens deixa una bossa de cireres damunt la taula perquè tastem envejosos la fruita regalada, fins a la periodista de Diari de Balears que ens assegura que demà sortirem a l’edició de dijous. Li proposam peu de foto amarat: “per manca de gintònic, cerveses. Llubiners a Can Castell”. A veure si ens el respecta.

La tercera vegada que passa la cuponera algú no resisteix la temptació. Desembutxacam 4.50 euros per cap. Sabem que són tudats -però en aquests moments no sabem que és un senyal- Que tengueu sort! ens desitja la cuponera. No sap que per a nosaltres la sort és ser allà. No podem demanar altra cosa que una peregrinació cíclica a l’altar de les bonaventurances gastronòmicoculturalsbevereils sineveres.

A Can Castell hi ha sacerdots del temple i també persones devotes de la cúria popular. Aprofitam per demanar sobre les festes llubineres: resposta errònia, ni flowers. Deu ser que han confiat les bonaventurances en Sant Trui Espectacles o assimilats i lo programa resta en secret diví. Seguim. Ens interessam per lo Muc, ohhh Nostre Senyor. Les súpliques tampoc són escoltades. Ens seguim interessant. Res. Tan sols ens diuen: és una passada, cosa que ja sabem.

Desfeim lo camí pensant que això acaba aquí, fins a un proper dimecres. Arrib a ca nostra, entr en el Facebook i tenc una petició d’amistat. És Lo Muc de Reig! Ara comprenc que res de tot això no és una casualitat. A Sineu conflueixen forces sobrenaturals que es materialitzen a través de Lo Muc de Reig, i via internet. Lo Muc de Reig prega per nosaltres! Amèn.

PD: li he de demanar a en Jaume, en Biel, i en Xesc si també han sentit la cridada.
Imatge agafada del Facebook de “Lo Muc de Reig”. Pels qui tenguin Facebook aquí.

Advertisements

5 pensaments sobre “Lo Muc de Reig em fa comprar 4.50 euros de cupons de la ONCE.

 1. He sentit, vaig sentir la cridada. Tant és així que vaig comparèixer a veure “Lo Much de Reig”, tard això si, però com diuen els castellans “más vale tarde que nunca”. I vius que això del castellà va fort. Es veu que quan vaig arribar els Deus ja havien repartit el vi (el pa potser també) i com que no me vaig poder posar a roda dels feels del Much el destí va esser fer una volteta per Sineu i fer una cervesa amb el coramet Jr. Cap a Llubí hi falta gent, especialment gent capaç d’inventar un Much llubiner.
  Per cert, l’amo en Miquel Monara està d’enhorabona, tots els efectes especials (disfresses, caretes, etc) eren fantàstiques.

 2. Estic content de no ser l´’unic il·luminat, ja tenia por de recórrer sol el camí. Deien fa un temps: Sineu sempre de festa. Però lo Much de Reig sobrepassa sobremanera qualsevol manifestació cívicofestivareligiosa del món actual del Pla de Mallorca, i contrades properes.

  1. Sr. Coramet, jo diria civicoesportivareligiosa. Si algun any teniu temps i oportunitat de veure l’olímpiada que serveix per elegir el nou Much i la nova Muca (potser enguany ho heu vist, no ho sé) si que direu “Sineu torna a ser el centre del Pla de Mallorca” L’originalitat dels sineuers és desbordant.

   Per cert per què els filòlegs escriuen coremet i els coramets escriuen coramet?
   Una altre feina que pots fer al llarg dels teus grans viatges setmanals, ja que t’agraden tant els palíndroms, inicials, abreviatures, dicotomies, etc, és pensar amb “le verlan” francés. Estic segur que te posarà.

   coves, jaumecoves

   1. resaré…

    … e escoltaré les bonaventurances de lo Much. E si ell m’assenyala el camí gaudiré d’activitats ludicoesportivesreligioses. E Coremet ho diuen el filòlegs, e els filòloges són savis, però més ho és lo Much. E he de demanar a lo Much nostre Senyor que n’opina. Malgrat tot he pensat … e he pensat d’escriure Cora(e)met per anar-me acostumant, e al final (com fa syp-eroski i demés) deixar la bona, que serà la que m’assenyalarà lo Senyor.

    E he de dir també que m’agradaria ser un palíndrom, una inicial o una abreviatura (una dicotomia ja ho som). E és per açò que en som escrits, e que en gaudesc. E te de dir que pensaré amb “le verlan” francés perquè si te posa em posarà, e així en gaudirem tots dos.

    Cora(e)met

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s