LUBI ÉS

dins LIPDUB, com també BILDU. Tal vegada hagués pogut titular el post com BILDUP O LIPDUB-BILDU-LUBI. És el que tenen les lletres.

Lipdub és moltes coses, però més que res és participació. Igual, ben igual, que Facebook, que sense la participació dels usuaris no té sentit. Facebook ens permet expresar, comentar, informar, discutir, felicitar, … a tothom que hi té accés. Els partits i els polítics han vist en Facebook una oportunitat d’apropar-se a les persones. I les persones han trobat una eina per a fer arribar el seu punt de vista, també criticar, discutir, amb els polítics. Un gran descobriment!

Llubí i els partits polítics llubiners no n’estan al marge, tampoc llubiners i llubineres. Fins ara la discussió més apassionant que he presenciat és, com l’anomen jo, el “procés Lipdub Llubí”*, que ha estat paral·lel al procés de Bildu. Amb semblances evidents: s’ha qüestionat el dret d’expressió d’unes persones i la possibilitat d’expressió d’un col·lectiu. Privar eternament una opció política queia pel seu propi pes. Els tribunals, finalment, no han fet més que aplicar el sentit comú: acallar les armes a través de l’opció política de la paraula. Però a Facebook no hi ha tribunals, només expressió que pot qüestionar la llibertat d’expressió, curiosament i per sort.

En el “procés Lipdub Llubí” s’ha posat en entredit el dret de les persones a la llibertat d’expressió. La llibertat d’expressió es reconeix amb la màxima amplitud. Fins i tot, es reconeix la possibilitat de defensar valors contraris a la mateixa Constitució, ja que els ciutadans tenen el deure jurídic d’acatar-la, però no han d’estar necessàriament d’acord, en tot o en part, amb aquesta.

Pot ser la Constitució és com un Lipdub: tothom hi té dret a participar, encara que no estiguin necessàriament d’acord, en tot o en part, amb aquest.

* aquesta discussió es pot seguir al faccebook del Psoe Llubí, Valoracions d’unes festes.
Per Biel Coramet.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s