ROTONDA INFINITA

Per Biel Coramet.
Una rotonda té la particularitat que, encara que és finita, té un recorregut infinit. Pot ser aquesta contradicció és el que ens desconcerta de les rotondes. Per això molta gent no té clar com s’hi ha d’entrar, com s’hi ha de circular, ni tampoc com s’han d’abandonar.

En una rotonda s’ha de tenir en compte que té prioritat qui ja hi està circulant. Sempre se li ha de cedir el pas. Hi hem d’entrar per la dreta per a seguir en el mateix sentit de la marxa o bé continuar cap a la dreta. En canvi, es convenient accedir-hi per l’esquerra si es vol anar en un sentit diferent dels anteriors.

És clar que, per arribar a aquest punt, la rotonda ha d’estar feta. Però es pot donar que algun conductor s’instal·li en una rotonda hipotètica i es posi a fer voltes i voltes sense donar accés a la resta de persones que hi tenen dret de pas. De moment, a la virtual, s’hi circula des de la dreta i cap a la dreta, a la dreta, a la dreta; fins que torna a començar la volta des de la dreta, a la dreta, a la dreta. O sigui, en el sentit normal de les rotondes.

Un rotonda és com un llarg camí recte on cada pocs segons tornam a començar des del punt de partida. Una rotonda pot ser metàfora d’un tornar a començar. Com va dir en una ocasió Joan Manuel Serrat quan uns espectadors demanaven que l’espectacle tornàs a començar: això és el que ens agradaria a tots, tornar a començar!.

Proposar una rotonda infinita amb un recorregut finit seria un mèrit (abastable per a algunes persones). Encara tendria més mèrit consensuar i informar, però és complicat. De moment es prioritza projectar.

Ara el poble té una nova ocasió de seguir per un camí que doni voltes i voltes sense un inici i un final clar. O bé de tornar a començar més enllà de les rotondes.

Advertisements

Un pensament sobre “ROTONDA INFINITA

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s