LA INTIMITAT DELS MEUS FEMS

Per Biel Coramet.

Els scanners penetren en la nostra intimitat. És per això que el seu ús és controvertit. Ens posam les mans al cap quan apareixen informacions que als aeroports posaran scanners que ens veuran fins a la medul·la. Ara també els scanners revisen la intimitat dels nostres fems. Hi deixam dades personals, preservatius usats, trencats, compreses, dades bancàries, etc. Fonts d’informació sobre la nostra vida privada.

A Llubí des de fa un temps apareixen bosses de fems etiquetades com a no aptes. Es veu que les deixalles d’una llar o empresa dipositats al carrer deixen de tenir amo, de manera que el Consistori està facultat per revisar la bossa de fems. S’encomana la feina a l’empresa que recull els fems casa per casa, que disposa d’un scanner per a revisar detingudament cada bossa sospitosa. Se certifica així que el rebuig és vertaderament rebuig i que entre el paper no hi ha cap botella de plàstic, per exemple. Per això, a dies, queden sense recollir bosses de fems etiquetades com a no idònies. Són un avís per als mateixos usuaris: no he separat com toca els kleenex i el diari. També són un avís pels veïnats: aquests sempre mesclen ous amb caragols (ai no que són orgànics!!!).

Els fems són un inconvenient que ningú vol davant ca seva. D’ençà que no hi ha contenidors per dins el casc urbà de Llubí el problema s’ha desplaçat uns quilòmetres enllà. Els contenidors que estan devora del terme de Llubí assumeixen els fems propis i els fems desplaçats (sense escanejar) de llubiners i forans. Per aquest motiu es troben contenidors desbordats i la brutor que es genera s’escampa pels camins de fora vila. En alguns indrets fa llàstima passejar entre la brutor. L’Ajuntament amb la voluntat de solucionar la qüestió dels fems a ca seva ha perjudicat els pobles del voltant.

Per una banda, l’Ajuntament té una iniciativa, encertada o no, i es mira amb lupa que tothom separi els residus correctament. Però, per altra part, la decisió de treure tots els contenidors dels seus carrers ha desplaçat l’abocament de bosses de fems i deixalles a cal veïnat. Deuen pensar: a Inca ja s’ho faran!

Amb aquesta fiscalització dels fems, pot ser que algun veí senti que es vulnera el seu dret a la intimitat? Cada vegada que escanegen la bossa de fems poden saber qui escura amb mistol o amb fairy, qui compra a un súper o a un altre, la capsa de viagra, un consolador exhaust, … I quan hi hagi eleccions, què? Tu no m’has votat! Hem escanejat els teus fems i les nostres paperetes tenien dibuixos ofensius!

Advertisements

Un pensament sobre “LA INTIMITAT DELS MEUS FEMS

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s