Y los usos lingüísticos del castellano qué?

Per Biel Coramet

El PP juga fort. Però una cosa que no comprenc en aquest joc que han encetat és perquè no impulsen també les variants del castellà de Mallorca, de Menorca, el castellano ibizenco i el castellano formenterense, i les que facin falta perquè tots juguem amb les mateixes possibilitats d’enteniment i per a fomentar la “libertad de expresión”. Només la fixació amb les variants catalanes emprenya un poc. Les escoles que fan ensenyament en castellà, que n’hi ha moltes, haurien de tenir la llibertat d’ensenyar el castellà propi de Mallorca, que és un tresor. Pens en algunes expressions sublims que no es poden deixar perdre…
Amb això de jugar, cal dir que la jugada mestra és de José Ramón Bauzá i Delgado. Concretament a les primàries. Els militants del PP havien d’elegir entre una opció i la mateixa. I així va ser varen deixar en fora de joc d’altres sensibilitats. Ara, a la meva ciutat han rematat l’assumpte amb José Maria Rodríguez que se suma en aquesta deriva. També m’agradaria saber si al meu poble, Llubí, s’escoraran cap a Delgado o cap a José Ramón Bauzá, gran pregunta! De la resta de partits llubiners tampoc no se’n sap res… Hi ha poca moguda.
I no només és a Llubí que hi poca moguda. La cosa de les eleccions encara fluixeja. De vegades faig un repàs del passat més pròxim. M’agrada revisar l’entrevista que IB3 va fer a Jaume Matas. Tot d’una la vaig baixar d’internet perquè és un document per guardar. Jaume Matas és fins i tot entranyable, probre. Ara, darrerament, m’agrada més mirar el vídeo de José Ramon Bauzá a youtube. Ell, al contrari de Matas, no s’ha de justificar de res. El PP, amb José Ramón Bauzà al capdavant, va al que s’ha d’anar, tira recte i això és de lloar. Mentre, els altres partits es perden entre les seves pròpies incògnites. El PP no, va per feina. Bona sort.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s